Pogoji poslovanja spletne trgovine TrgoCity

1. SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine TrgoCity so sestavljeni na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZvPot) in določajo delovanje spletne trgovine TrgoCity, pravice in obveznosti uporabnika ter trgovine. Pred samim nakupom si natančno preberite naše splošne pogoje poslovanja kateri predstavljajo zavezujočo pogodbo med kupcem ter spletno trgovino TrgoCity (www.trgocity.com). Predno opravite nakup je sprejem teh pogojev poslovanja OBVEZNO.

Spletna trgovina TrgoCity (www.trgocity.com)je v lasti podjetja RETRODESIGN d.o.o.; Dunajska cesta 10; 1000 Ljubljana; Matična številka: 8306761000; Davčna številka: SI10064443

V spletni trgovini TrgoCity (www.trgocity.com) je nakup možen vsem. Tako fizičnim kot tudi pravnim osebam. Z enkratnim vpisom v spletno trgovino postanete gost spletne trgovine. V kolikor potrdite registracijo pa postanete član spletne trgovine. Nakup pa lahko opravi vsak obiskovalec brez potrebne predhodne registracije.

Sama predstavitev izdelkov v spletni trgovini še ne predstavlja zavezujoče pogodbe, ampak neobvezujoče brskanje po spletnem katalogu. Ko kliknete na gumb “Kupite sedaj”, se avtomatično sklene obvezujoča kupoprodajna pogodba. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S potrditvijo nakupa izdelka kupec potrjuje da je seznanjen s splošnimi pogoji, pravnim obvestilom kot tudi z varstvom osebnih podatkov.

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Podjetje Retrodesign d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu zagotovilo sledeče informacije:

a.) podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko)
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) poglavitne lastnosti izdelka
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi v spletni trgovini, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop ( opis pravice do odstopa na podlagi 43.č. ZVPot. V primeru, ko potrošnik na podlagi 43.č. ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen)
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. PONUDBA IZDELKOV

Zaradi samega načina poslovanja preko spleta se ponudba kot tudi cene v spletni trgovini TrgoCity (www.trgocity.com) pogosto spreminjajo in ažurirajo.

4. CENA IZDELKA

Cene vseh izdelkov, ki se nahajajo v spletni trgovini TrgoCity (www.trgocity.com) so navedene v evrih (€) in že vključujejo 22% davek na dodano vrednost (DDV).

Cene nimajo v naprej določene veljavnosti ter veljajo v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Retrodesign d.o.o. ter kupcem je sklenjena v trenutku, ko podjetje Retrodesign d.o.o. potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (prvo poslano elektronsko sporočilo o potrditvi naročila) se v elektronski obliki nahaja na strežniku spletne trgovine TrgoCity (www.trgocity.com).

Pridružujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, za kar se vam že v naprej iskreno opravičujemo.

Popusti in druge promocije se med seboj NE SEŠTEVAJO, razen če ni izrecno drugače napisano.

5. PONUDBA TEDNA

Ponudba tedna je posebej znižana cena izdelka. Ponudba tedna velja od Ponedeljka od 00:00 ure do Nedelje do 23:59 ure.

Ponudba tedna zajema količinsko omejeno število določenega izdelka ter velja do fiksnega datuma kateri je določen iz strani spletne trgovine TrgoCity (www.trgocity.com) oziroma do razprodaje zaloge.

Po preteku veljavnosti promocije oziroma ko izdelka ni več na zalogi, kupec NIMA PRAVICE zahtevati promocijske cene izdelka.

6. NAROČILO IZDELKA Z OBVEZUJOČO KUPOPRODAJNO POGODBO

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Retrodesign d.o.o. ter kupcem je avtomatično sklenjena v trenutku, ko kupec klikne na gumb “Kupite sedaj” ter podjetje Retrodesign d.o.o. potrdi naročilo.

Postopek nakupa

V spletni trgovini TrgoCity (www.trgocity.com) lahko nakupujejo vsi (fizične kot tudi pravne osebe).

Najprej si izberete izdelek katerega želite kupiti. Na desni strani vašega izbranega izdelka si izbetere vašo konfekcijsko številko ter nato kliknete na gumbek “Dodaj v košarico”. Desno zgoraj na strani v nakupovalnem vozičku se vam prikaže znesek za plačilo. Nato kliknete na znesek za plačilo, da se vam odpre nakupovalni voziček. Ko se vam le-ta odpre si lahko ogledate njegovo vsebino. V kolikor imate kodo za popust in bi jo radi unovčili, jo vnesete v posebej označeno polje, ki se nahaja pod izbranim izdelkom na levi strani. Nato kliknete na gumbek “Unovči kupon”.

Lahko pa svoj nakupovalni voziček tudi posodobite z klikom na gumbek “Posodobi košarico” in tako dodate v košarico še ostale izdelke kateri so vam všeč.

Ko izberete vse izdelke katere želite kupiti, boste na desni strani videli skupni znesek za plačilo. Sledi klik na gumbek “Nadaljuj na blagajno”.

Zdaj ste uspešno prišli do zaključnega dela naročila. Odprla se vam je rubrika Plačilo in dostava. V spodnja polja vnesete vse potrebne podatke. Na desni strani vnesete podatke vaše plačilne kartice. Nato morate OBVEZNO s kljukico potrditi da ste prebrali pogoje poslovanja ter da se z njimi tudi strinjate. Zdaj lahko kliknete na gumbek “Kupite sedaj”. Tako ste uspešno zaključili svoj nakup.

Ko je naročilo oddano boste na vaš elektronski naslov (e-mail) dobili povzetek naročenih in plačanih izdelkov. S tem je tudi naročilo dokončno potrjeno in zaključeno. Do 30 minut po oddaji naročila lahko preko elektronske pošte na info@trgocity.com sporočite spremembo naročila kot tudi preklic naročila. V kolikor je bilo obvestilo poslano v roku 30 min od oddaje naročila, bomo spremembo oz. preklic upoštevali. Po preteku predpisanega časa NE BOMO upoštevali preklic naročila.

V tem trenutku je tudi nepreklicno sklenjena pogodba med kupcem in podjetjem Retrodesign d.o.o. Naročilo oziroma kupoprodajna pogodba zavezuje kupca kot tudi spletno trgovino k izpolnitvi vseh obveznosti. V primeru, da kupec odstopi od naročila nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem.

Če kupec naroči izdelke v spletni trgovini ter jih nato ne prevzame, nosi stroške poštnine v obe smeri. Cena poštnine je določena iz strani dostavne službe. Kupec v tem primeru tudi NI OPRAVIČEN do vračila kupnine.

Kupec ima v spletni trgovini možnost vpogleda svojega naročila.

7. KODA ZA POPUST

Koda za popust vam prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini TrgoCity (www.trgocity.com). Koda katera je aktivna boste našli v elektronskem sporočilu katerega boste prejeli od ekipe TrgoCity oziroma preko drugih oglaševalskih medijev. Koda je časovno omejena in prinaša različne popuste. Izkoristi se jo v točno določenem časovnem obdobju. Po preteku tega obdobja je koda neveljavna.

Kako uporabim kodo za popust?

• V spletni trgovini TrgoCity (www.trgocity.com) si izberete izdelek katerega želite kupiti.
• Nato greste v svojo nakupovalno košarico oziroma nakupovalni voziček boste na levi strani pod izbranimi izdelki videli polje kamor vneste kodo za popust
• Sledi klik na gumbek “Unovči kupon”.
• Ko boste vnesli kodo za popust se bo vrednost kode avtomatsko odštela od cene vaših izbranih izdelkov. Tako vam bo ostal znesek kateri je potreben za plačilo.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

8. IZDAJA RAČUNA

Spletna trgovina TrgoCity (www.trgocity.com) vam bo po plačilu naročenih izdelkov poslala na vaš elektronski naslov (e-mail) račun v PDF formatu. Na računu sta tudi razčlenjena stopnja davka na dodano vrednost (DDV) kot tudi vsi ostali stroški, ki so nastali v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov.

9. NAČIN PLAČILA

Spletna trgovina preko Stripe sistema omogoča plačilo naročenih izdelkov s plačilnimi karticami:
– Visa
– Maestro
– Mastercard
– Diners Club

Retrodesign d.o.o. izda račun kupcu plačanih izdelkov z razčlenjenimi stroški. Račun je v slovenskem jeziku ter se ga v PDF formatu pošlje na kupčev elektronski naslov.

10. VRAČILO IZDELKA oz. ODSTOP OD POGODBE

POMEMBNO: Možnost odstopa od pogodbe, katera je opredeljena v tem poglavju je na voljo samo fizičnim osebam, kateri kupujejo izdelke za lastno uporabo. Pravne osebe NIMAJO pravice do odstopa od pogodbe. Med pravne osebe se uvrščajo tudi samostojni podjetniki (s.p.) in tudi za njih veljajo enaki pogoji kot za ostale pravne osebe.

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo ter v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v roku 14 dneh vrne kupljeno blago brez navedbe razloga.

Najkasneje v roku 14 dni od prejetja izdelka, MORA kupec na elektronski naslov info@trgocity.com pisno obvestiti spletno trgovino TrgoCity o nameravanem vračilu izdelka.

Kupec mora najkasneje v roku 14 dni od poslanega obvestila vrniti izdelek. Izdelek se vrne na naslov:
RETRODESIGN d.o.o.; Dunajska cesta 10; 1000 Ljubljana.

Izdelek morate vrniti v originalni embalaži, nepoškodovan ter v nespremenjeni količini. Izdelek NE SME IMETI vidnih znakov uporabe (nošenja). Pri vračilu obvezno priložite originalni račun ter podatke o vašem transakcijskem računu na katerega vam bomo vrnili kupnino.

Za vračilo izdelka uporabite dostavno službo katera omogoča sledenje pošiljk. Stroške, ki so nastali v zvezi z vračilom krije kupec. Pošiljk z odkupnino NE SPREJEMAMO.

V primeru odstopa od pogodbe pri kateri je bila koriščena tudi koda za popust se ta denarna sredstva upoštevajo kot popust ter se kupcu NE VRNEJO. Na transakcijski račun kupca se vrne le vplačani znesek, hkrati pa se mu vrne tudi koda za popust. TrgoCity tudi obvesti kupca koliko časa je ponovno veljavna koda za popust.

Vračilo kupnine bo Retrodesign d.o.o. (TrgoCity) izvedel v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu pogodbe.

Retrodesign d.o.o. (TrgoCity) bo vrnil kupnino samo na kupčev osebni transakcijski račun (TRR). Vračilo se izvede le v tisto državo iz kater je bilo izvedeno in prejeto plačilo. V primeru nakazil v države izven SEPA sistema se zaračunajo dodatni bančni stroški. Pri tem se upošteva cenik banke katero uporablja podjetje Retrodesign d.o.o. (TrgoCity). V primeru, da stranka navede napačen naslov in/ali TRR, ter se vračilo kupnine zaradi napačno navedenega naslova/TRR-ja vrne podjetju Retrodesign d.o.o. (TrgoCity), se ponovno nakazilo denarja zaračuna po ceniku komercialne banke katero uporablja Retrodesign d.o.o. (TrgoCity)

Retrodesign d.o.o. (TrgoCity) si tudi pridružuje pravico, da zadrži vračilo kupnine, do prevzema vrnjenega izdelka oziroma dokler kupec po elektronski pošti ne pošlje potrdila, da je izdelek poslal nazaj.

Reklamacija

Če ugotovite, da izdelek ob dostavi ni takšen, kot je določeno v pogodbi, morate v roku 14 dni od prejema pošiljke stopiti v stik z nami. To naredite tako da na elektronski naslov info@trgocity.com pošljete natančni opis napake in hkrati morate prodajalcu omogočiti pregled izdelka. Izdelek katerega kupec reklamira je potrebno poslati na sedež podjetja: RETRODESIGN d.o.o.; Dunajska cesta 10; 1000 Ljubljana.

V roku 14 dni po oddanem obvestilo nam je potrebno poslati izdelek katerega želite reklamirati. Zraven je potrebno OBVEZNO priložiti originalni račun ter podatke o vašem transakcijskem računu na katerega vam bomo vrnili kupnino.

Kupnino bo podjetje Retrodesign d.o.o. (TrgoCity) nakazalo na kupčev osebni transakcijski račun (TRR) v roku 14 dni od prejema obvestila.

11. DOSTAVA

POMEMBNO: V primeru, da je prišlo od potrditve naročila do izdaje izdelkov, do nepredvidenih težav, ki so povezane z dostavo, mora
spletna trgovina TrgoCity obvestiti kupca o nastali situaciji. TrgoCity si pridružuje pravico, da v skrajnem primeru tudi prekliče naročilo.

Ko prejmemo vaše naročilo ga naša prodajna služba obdela v roku 1-5 delovnih dni.

Ko bo pošiljka odposlana boste na vaš elektronski naslov (e-mail) dobili obvestilo o odpremi pošiljke.

Vse pošiljke, ki bodo poslane iz evropskega skladišča bodo dostavljene v roku 5-6 delovnih dni.

V primeru da naročite več izdelkov hkrati je možno, da boste nekatere izdelke dobili prej kot druge. S tem načinom želimo optimizirati čas dostave.

12. SPLETNO REŠEVANJE SPOROV

Spletna trgovina TrgoCity spoštuje predpisano veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov ter se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost. Pri tem se vzpostavi učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Določi se osebo katera bo glavna za reševanje pritožb. Kupec lahko lahko s to osebo vstopi v kontakt bodisi preko telefona oziroma preko elektronske pošte.

Pritožbo se pošlje na elektronski naslov: info@trgocity.com Sama pritožba je zaupni dokument ter se bo na takšen način tudi obravnavalo. V roku petih delovnih dni bo odgovorna oseba za reševanje pritožb na kupčev elektronski naslov poslala obvestilo, da je pritožba bila sprejeta. Hkrati bo kupca obvestila v kolikem času bo pritožba rešena ter ga med samim postopkom obveščala o poteku postopka.

V primeru reševanja sporov, za katerega so bile uporabljene vse možnosti zunaj sodnega sporazuma, je pristojno sodišče v Ljubljani.

Podjetje Retrodesign d.o.o., ki je lastnik in upravitelj spletne trgovine TrgoCity (www.trgocity.com) skladno z določbami veljavne zakonodaje ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, katere bi kupec lahko sprožil v skladu s predpisanim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov..

Podjetje Retrodesign d.o.o. objavlja internetno povezavo do platforme na kateri najdete informacije za spletno reševanje sporov (SRPS). Platforma je dostopna vsem kupcem ter jo najdete na sledečem naslovu: http://ec.europa.eu/odr.

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.