Politika zasebnosti ter varstvo osebnih podatkov

Pravilnik o zasebnosti je dokument kjer boste našli vse potrebne informacije o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov naših kupcev in obiskovalcev, namenih obdelave ter posredovanju osebnih podatkov.

KRATKA PREDSTAVITEV IZRAZOV

Osebni podatki: v osebne podatke se uvrščajo vse informacije na podlagi katerih se identificira posameznika. V to skupino uvrščamo: ime in priimek posameznika, rojstni podatki, naslov prebivališča, elektronski naslov posameznika ter telefonska številka posameznika.

Upravljalec: to je pravna oseba katera določi namen kot tudi sredstva s katerimi se obdeluje vaše osebne podatke

Obdelava: sem uvrščamo zbiranje, shranjevanje dostop ter uporabo osebnih podatkov

Obdelovalec: to je pravna oziroma fizična oseba katera v imenu upravljalca obdeluje pridobljene osebne podatke.

Spletno mesto www.trgocity.com je v lasti podjetja Retrodesign d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec). Upravljalec spletnega mesta posveča veliko pozornost zasebnosti svojih kupcev kot tudi obiskovalcev. Zato vse pridobljene osebne podatke obravnava v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS,št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679). Vse pridobljene podatke se obravnava ter varuje skrbno in odgovorno ter se jih ne posreduje nepooblaščenim osebam.

Podjetje Retrodesign d.o.o. se zavezuje da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov ter da bo uporabilo vsa možna in razpoložljiva sredstva da se pridobljene osebne podatke zaščiti pred raznimi zlorabami in kršitvami.

Pridobljeni podatki bodo uporabljeni samo za tisti namen zaradi katerega so bili posredovani. Dostavni službi (FedEx) bodo posredovani samo podatki kateri so potrebni za dostavo izdelka (ime in priimek prejemnika, naslov in kraj prejemnika ter prejemnikova telefonska številka za lažjo komunikacijo med prejemnikom ter dostavno službo)

Kako zbiramo vaše osebne podatke?

Vsak obiskovalec, ki na spletni strani www.trgocity.com vnese svoje osebne podatke, daje osebno privolitev, da lahko podjetje Retrodesign d.o.o. obdeluje njegove osebne podatke.

Osebne podatke, ki so označeni kot neobvezni lahko uporabnik posreduje le v primeru da to sam želi. V primeru da uporabnik ponudniku ne posreduje neobveznih osebnih podatkov pri tem ne bo utrpel nobenih posledic katere bi bile za uporabnika škodljive.

Ko obiščete spletno trgovino TrgoCity (www.trgocity.com) podjetje Retrodesign d.o.o. pridobiva, obdeluje in shranjuje določene podatke o vaši napravi, kakšna je komunikacija z našim spletnim mestom. Pridobivamo pa tudi informacije katere so nujno potrebne za dokončanje nakupa. Retrodesign d.o.o. si pridružuje pravico da zbira podatke oziroma informacije, ki jih potrebuje da se lahko v primeru podpore stopi v stik s stranko.

O vaši napravi se zbira sledeče podatke:

• vrsta brskalnika ki ga uporabljate (Google, Bing, Opera…)
• vaš IP naslov
• kakšna je komunikacija z našim spletnim mestom
• časovni pas v katerem se nahajate ko brskate po naši spletni strani
• katere strani odpirate

Vsi zgoraj navedeni podatki se avtomatsko zbirajo ko se povežete na našo spletno stran. Zbirajo se s pomočjo piškotkov in pixlov kot tudi preko datotek in označb.

Glavni namen zbiranja to vrstnih podatkov je pravilno delovanje spletnega mesta kot tudi optimizacija in analitika spletnega mesta.

Zbiranje podatkov potrošnika

Retrodesign d.o.o. zbira sledeče podatke potrošnika:

• ime in priimek potrošnika
• naziv podjetja ( v kolikor se prijavite kot podjetje)
• ulica in hišna številka
• poštna številka in kraj
• elektronski naslov
• geslo v šifrirani obliki
• ostali podatki ki jih vnesete pri oddaji naročila (drugi naslov za dostavo…..)

To vrstne podatke potrebujemo zgolj za obdelavo naročila in v primeru če moramo pri obdelavi naročila stopiti v stik z potrošnikom.

POMEMBNO: Podjetje Retrodesign d.o.o. NE ODGOVARJA za pravilnost posredovanih podatkov. Za varnost posredovanih osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec oziroma uporabnik.

Kupec oziroma uporabnik ima pravico do vpogleda kot tudi popravkov njegovih osebnih podatkov.

Vsak obiskovalec, ki na spletni strani www.trgocity.com vnese svoje osebne podatke, daje osebno privolitev da lahko podjetje Retrodesign d.o.o. obdeluje njegove podatke.

Osebne podatke, ki so označeni kot neobvezni lahko uporabnik posreduje le v primeru da to sam želi. V primeru da uporabnik ponudniku ne posreduje neobveznih osebnih podatkov pri tem ne bo utrpel nobenih posledic katere bi bile za uporabnika škodljive.

Ko uporabnik oziroma kupec ali obiskovalec klikne na gumb “Strinjam se s pogoji poslovanja” ali s klikom na gumb “Strinjam se s politiko zasebnosti” avtomatično potrjuje, da je bil pred samo oddajo osebnih podatkov seznanjen z namenom in obsegom obdelave osebnih podatkov.

Kdaj in komu bomo posredovali vaše osebne podatke?

Vaše podatke bomo posredovali samo podjetju, ki bo dostavilo vaše naročene izdelke.

Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke?

Ko podjetje Retrodesign d.o.o. prejme vaše osebne podatke, jih uporablja zgolj za:

▪ pošiljanje računa stranki
▪ vodenje evidence o stranki
▪ dostavo naročenih izdelkov stranki
▪ za obveščanje o novostih v spletni trgovini TrgoCity (www.trgocity.com)
▪ marketinško kot tudi statistično analizo strani, da lahko ( v kolikor je to potrebno) zamenjamo ponudbo izdelkov na strani

Preklic privolitve obdelave osebnih podatkov

Če ste kot stranka ali kot obiskovalec privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, imate tudi pravico da svojo odločitev kadarkoli prekličete. To storite tako, da na elektronski naslov info@trgocity.com pošljete zahtevek za preklic obdelave vaših osebnih podatkov. V elektronskem sporočilu je potrebno navesti vaše ime in priimek, naslov kot tudi elektronski naslov ter telefonsko številko.

Vaš preklic ne bo vplival na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov katera se je izvajala do prejetega preklica.

Izbris osebnih podatkov

Kot uporabnik ali obiskovalec imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. To se naredi v primeru kadar ne obstaja več upravičeni razlog za obdelavo osebnih podatkov.

Tako kot za preklic tudi za izbris podatkov pošljete na elektronski naslov info@trgocity.com pošljete zahtevek za izbris vaših osebnih podatkov. V elektronskem sporočilu je potrebno navesti vaše ime in priimek, naslov kot tudi elektronski naslov ter telefonsko številko.

Omejitev obdelave osebnih podatkov

Uporabnik oziroma obiskovalec ima pravico, da se omeji obdelava posredovanih osebnih podatkov. To se zgodi v primeru da:

▪ kot uporabnik ali kot obiskovalec oporekate točnosti osebnih podatkov
▪ podatki niso več potrebni za obdelavo, vi pa jih kot uporabnik potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov
▪ obdelava podatkov je nezakonita in kot uporabnik ne dovolite izbrisa podatkov in zahtevate omejitev le-teh

Pravica do vložitve pritožbe

Če kot uporabnik menite, da je pri obdelavi vaših osebnih podatkov prišlo do kršitve predpisa o varstvu osebnih podatkov, imate pravico da vložite pritožbo pri nadzornem organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec.

Oglaševanje

Vaše osebne podatke se občasno uporablja tudi za oglaševanje ali za analizo spletne strani. Pri čemer uporabljamo Google Analytics ter Facebook pixel kateri pridobiva nekatere podatke preko piškotkov na spletni strani.

Vedno pa nam lahko pišete na elektronski naslov info@trgocity.com ter vložite zahtevek, za odstranitev vaših podatkov za namene oglaševanja.

Spremembe politike zasebnosti

Podjetje Retrodesign d.o.o. si pridružuje pravico, da lahko brez predhodne najave kadarkoli spremeni Politiko zasebnosti. Najnovejša verzija bo vedno na voljo na spletni strani www.trgocity.com

Ljubljana: 15.06.2021